____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

sobota, 14 października 2017

Bavette ai funghi

Makaron z sosem grzybowym


          Sezon grzybowy w pełni. Nic nie zapowiada, aby zakończył się wkrótce. Właśnie dlatego warto korzystać z sezonowych darów natury, w tym wypadku darów polskich lasów. Od rana długi spacer po lesie z koszykiem, a na obiad makaron z aromatycznym sosem grzybowym!

Składniki dla 4 osób:
·       400g makaronu bavette
·       100g grzybów suszonych
·       200g świeżych grzybów leśnych
·       1 średnia cebula
·       25g masła
·       kilka łyżek oliwy extra vergine
·       kieliszek wytrawnego cydru lub białego wina wytrawnego
·       50ml śmietany 18%
·       natka pietruszki
·       świeżo mielony pieprz
·       100-150g sera Grana Padano CZYTAJ WIĘCEJ...


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz