____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

niedziela, 25 czerwca 2017

#TagliereSalumi: szynka wędzona parzona

Polskie smaki na desce wędlin




              Od ostatniego wpisu w ramach serii #TagliereSalumi minęło dostatecznie dużo czasu, abyście mogli sami wypróbować zaprezentowany przeze mnie wtedy przepis na Salsiccia Calabrese. Wracam dziś zatem z kolejną recepturą, dzięki której przygotujecie jedyną w swoim rodzaju wędzoną szynkę wieprzową ubogacającą Waszą własnoręcznie przygotowaną deskę wędlin. Bez dalszej zwłoki przechodzimy do sedna sprawy.

Składniki na kilogramową szynkę:
·       1kg szynki wieprzowej
·       1-2 litrów wody
·       sól peklująca (22g/litr wody)
·       łyżeczka pieprzu czarnego
·       łyżeczka majeranku suszonego
·       łyżeczka owoców jałowca
·       3-4 ząbki czosnku
·       kilka liści laurowych
·       siatka wędliniarska CZYTAJ WIĘCEJ...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz