Apulijskie
taralli z koprem włoskim/peperoncino
Apulia
to jeden z tych regionów Włoch, które pozostają wciąż nieznane dla większości
polskich turystów. Na południowych krańcach Półwyspu Apenińskiego poznali się
za to już mieszkańcy północy Italii i przyznam szczerze, powinniśmy brać z nich
przykład. Jeśli chcemy odwiedzić miejsca we Włoszech, które zapierają dech w
piersiach, kuszą widokami i niepowtarzalnymi aromatami, a przy tym wciąż nie są
oblegane przez tysiące turystów, Apulia będzie jednym z możliwych dobrych
wyborów. Tradycyjna kuchnia tego regionu to kolejny element, który z pewnością
przekona niezdecydowanych. Od prostych przystawek przez wymyślne dania kończąc
na słodkościach wieńczących poczęstunek, do wyboru do koloru. A i w kieliszku
znajdzie się niejeden zacny trunek, jeśli zdecydujemy się na podróż w te
okolice. Dziś na Italianizzato przepis rodem z czubka włoskiego buta, taralli
pugliesi. CZYTAJ WIĘCEJ...
Wyglądają bardzo smakowicie! :-)
OdpowiedzUsuń